Bøker

BØKER

Boken av Bor det en jævel i oss alle? - En bok av Øyvind Berg

350,-

Bor det en jævel i oss alle?

Romanen er en faktabasert historie fra den siden vi ikke er vant til at den blir fortalt; Fra hendene og tankene til de som utførte de ufattelige massemordene.

Hvordan kunne familiefedre og unge menn delta i de grusomme handlingene? Kan radikalisering, indoktrinering og konspirasjonsteorier forandre ens personlighet?

I romanen kommer vi tett på fangevokterne i Auschwitz under 2. verdenskrig, hvor deres kontrastfylte liv i tjeneste og fritid blir beskrevet.

Vi følger prestesønnen Hans Friedrich Steiners reise fra møtet med den grusomme tjenesten, til å bli en av gutta. Et befal har noe å hevne overfor ham, og tjenesten blir vanskelig på flere måter. Det topper seg da han forelsker seg i en jødisk fange, og historien tar en ny, dramatisk vending. Blir det forbudt kjærlighet, klarer de å rømme?

390,-

«De kalte henne Lesben Askepott» Et moderne folkeeventyr

For over tusen år siden blir det født ei jente av sjelden skjønnhet i Engdalen. Hun er så vakker at folk kommer fra fjern og nær bare for å beundre henne. På et storslått ball blir hun fridd til av selveste Odelsgutten, den mektigste og rikeste i dalen. Men hennes svar er et tydelig og modig NEI. Dette vekker Odelsguttens sinne, og han gir henne det nedlatende kallenavnet Lesben Askepott.

Men det er bare begynnelsen på hennes eventyr. Odelsgutten blir så rasende at han sender sine krigere på jakt for å fange henne. De søker gjennom skogene, og hun må flykte for livet sitt.

På sin reise hører hun om en spennende konkurranse ved Soria Moria slott. Men veien dit er ikke bare enkel. Hun må skjule seg for Odelsguttens krigere, og kjempe mot hekser og troll.

Ved slottet begynner en kamp som vil avgjøre skjebnen til prinsessa. For Lesben Askepott handler det ikke bare om å vinne hjertet til prinsessa, men også om å kjempe for sin egen frihet og rettferdighetens seier. En kamp som ikke ender slik vi er vant til i folkeeventyrene..

KOMMER

«Svenskejævel» Om spionstaden Stockholm under 2. verdenskrig.

Etter en farefull ferd kommer noen av karakterene fra den første boken til Stockholm senhøstes 1941.

Her blir de infiltrert i hver sine miljøer, i etterretningstjenesten og i nazistmiljøet.

Stockholm sydet av spioner fra mange nasjoner, og det ble begått drap og bortføringer dem i mellom. En dobbeltagent viser seg å være den verste, noe som har ført til «Svenskejævel» som arbeidstittelen.

Boken er basert på research, blant annet med god hjelp fra Armemuseet i Stockholm.