Forfatter Øivind Berg

Utdannet siviløkonom og har bakgrunn fra ledelse i offentlige forvaltning, industri og finans i inn- og utland.

Han har deltatt i kulturlivet så lenge han kan huske som korsanger, musiker, tekstforfatter, skuespiller og administrator, innen amatørteater, kor  og reklame-/opplysningsfilm.
Er medlem av Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening. (NFFO), Norsk Forfatterforbund, Norsk Forfattersentrum og Norsk Indieforfattersentrum.

  1. Debuterte med romanen «Bor det en jævel i oss alle?» høsten 2022.
  2. «De kalte henne Lesben Askepott», et moderne folkeeventyr, planlagt innen 1. mai 2024.
  3. Oppfølgeren til den første boken har arbeidstittel «Svenskejævel», og er planlagt utgitt senhøsten 2024

Foredrag: Målgruppe ungdomsskole, videregående, senioruniversitet, foreninger og lag.

Kan konspirasjonsteorier, indoktrinering og press forandre din personlighet? Kan man gå fra å være en hyggelig ungdom og omsorgsfull familiefar, til å begå massedrap og tortur? Kunne det vært deg?
Forfatteren har holdt en rekke foredrag om temaet basert på sin bok. Ta gjerne kontakt gjennom Forfattersentrum https://www.forfattersentrum.no/litteraere-produksjoner/bor-det-en-jaevel-i-oss-alle, eller direkte til oivindbe@gmail.com

Romanen: «Bor det en jævel i oss alle?»

I boken «Bor det en jævel i oss alle?» møter vi den unge prestesønnen Hans Friedrich Steiner, som kastes in i den grufulle hverdagen i konsentrasjonsleiren. Ingen utenfor leiren visste hva som foregikk her, og Hans Friedrich måtte kjempe en indre kamp for etter hvert å bli en god SS-Totenkopf.

Ytterligere kvaler fikk han da han forelsket seg i en jødisk fange, og da han en dag oppdaget at han skulle henrette hennes far. Fortellingen får et vendepunkt der forbudt kjærlighet og fluktplaner står i fokus.

Folkeeventyret «De kalte henne Lesben Askepott». Under arbeid. Planlagt årsskifte 2023/24

Det var en gang for mer enn tusen år siden det ble født ei jente som verken var hvit eller sort. Hun vokste seg vakker, og da hun avslo frieriet fra odelsgutten, kalte han henne Lesben Askepott. Hun måtte flykte fra dalen for å redde livet.

På sin farefulle ferd måtte hun kjempe mot hekser og troll, før hun kom til konkurransen i Soria Moria slott. Her sto kampen om å vinne prinsessa og halve kongerike, en kamp som ikke ender slik vi er vant til i folkeeventyrene.

Boka vil nok oppfattes forskjellig av barn og voksne. Med sine referanser til likestilling og samfunnsutviklingen forøvrig, er boken et moderne alternativ til de tradisjonelle fortellingene om Espen Askeladd. Barna vil først og fremst lese boka som en spennende fortelling. 

Bildene i boka er designet ved bruk av kunstig intelligens (KI).

 

Romanen «Svenskejævel», under arbeid. Planlagt våren 2024. 

Her følger vi hovedpersonene fra forrige bok til spionhovedstaden Stockholm. Diplomater og spioner fra de allierte, nazistene, bolsjevikene og den svenske inderrettelsestjenesten holdt et nøye øye med hverandre. Interne bortføringer og drap sto på menyen. Som forrige bok er denne basert på grundig research, og leseren vil bli overrasket over svenskenes holdninger og beslutninger i starten på krigen.

FJORDEN FORLAG eies av Øivind Berg Consulting – foretaksnummer 922 07 4569.