FJORDEN FORLAG eies av Øivind Berg Consulting – foretaksnummer 922 07 4569.

Foredrag: Målgruppe ungdomsskole, videregående, senioruniversitet, foreninger og lag.
Kan konspirasjonsteorier, indoktrinering og press forandre din personlighet? Kan man gå fra å være en hyggelig ungdom og omsorgsfull familiefar, til å begå massedrap og tortur? Kunne det vært deg?
Forfatteren har holdt en rekke foredrag om temaet basert på sin bok. Ta gjerne kontakt gjennom Forfattersentrum https://www.forfattersentrum.no/litteraere-produksjoner/bor-det-en-jaevel-i-oss-alle, eller direkte til oivindbe@gmail.com

Romanen: «Bor det en jævel i oss alle?»
I boken «Bor det en jævel i oss alle?» møter vi den unge prestesønnen Hans Friedrich Steiner, som kastes in i den grufulle hverdagen i konsentrasjonsleiren. Ingen utenfor leiren visste hva som foregikk her, og Hans Friedrich måtte kjempe en indre kamp for etter hvert å bli en god SS-Totenkopf. Ytterligere kvaler fikk han da han forelsket seg i en jødisk fange, og da han en dag oppdaget at han skulle henrette hennes far. Fortellingen får et vendepunkt der forbudt kjærlighet og fluktplaner står i fokus.

Romanen «Svenskejævel», under arbeid. Planlagt våren 2024. 
Her følger vi hovedpersonene fra forrige bok til spionhovedstaden Stockholm. Diplomater og spioner fra de allierte, nazistene, bolsjevikene og den svenske inderrettelsestjenesten holdt et nøye øye med hverandre. Interne bortføringer og drap sto på menyen. Som forrige bok er denne basert på grundig research, og leseren vil bli overrasket over svenskenes holdninger og beslutninger i starten på krigen.

Folkeeventyret «De kalte henne Lesben Askepott». Under arbeid. Planlagt årsskifte 2023/24
Sarah var uekte barn og vokste opp i Aufrat-dalen under Kong Salomos tid. Hun måtte flykte fra dalen etter å ha takket nei til frieriet til den mektige odelssønnen i dalen. Under sin flukt får hun vite om en konkurranse på Kong Salomos slott. 
I likhet med Espen Askeladd får hun på ferden gode hjelpere, er sterk og smart, og har hellet med seg. I finalen om å vinne prinsessen og Judea rike, kjemper hun mot Jørgen Hattemaker. Det ender med en Salomonisk dom. 

Forfatter Øivind Berg (1948)
er utdannet siviløkonom og har bakgrunn fra ledelse i offentlige forvaltning, industri og finans i inn- og utland.

Han har deltatt i kulturlivet så lenge han kan huske som korsanger, musiker, tekstforfatter, skuespiller og administrator, innen amatørteater, kor  og reklame-/opplysningsfilm.
Er medlem av Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening. (NFFO), Norsk Forfatterforbund, Norsk Forfattersentrum og Norsk Indieforfattersentrum.

Debuterte med romanen «Bor det en jævel i oss alle?» høsten 2022. Oppfølgeren med arbeidstittel «Svenskejævel» er planlagt våren 2024, og barneboken «De kalte henne Lesben Askepott» er forhåpentlig snart i trykken.

Sosiale Medier