Boken "Bor det en jævel i oss alle?"

Det finnes et utall bøker – både sakprosa og skjønnlitteratur – om nazistenes grufulle handlinger i Auschwitz. Men hva var det som drev helt vanlige familiefedre og unge gutter ut i å gjennomføre disse handlingene? Hvilke kvaler kan ha bodd i dem, og er det slik at ondskapen kan utføres av hvem som helst?

 Gjennom romanen beskrives leirens hverdagsliv og de ulike inngangene de ansatte soldatene bærer med seg, og hvilken forkvaklet propaganda de utsettes for. Hva gjør det med dem, og hvilke valgmuligheter hadde de egentlig?

Forfatteren tar oss med på en reise der både ondskap og kjærlighet utforskes fra den siden vi ikke tidligere er så vant til å få denne historien: Fra hendene og tankene til dem som utførte de ufattelige massemordene.

Forfatter Øivind Berg (1948)
er utdannet siviløkonom og har bakgrunn fra ledelse i offentlige forvaltning, industri og finans i inn- og utland.
Han har deltatt i kulturlivet så lenge han kan huske som korsanger, musiker, tekstforfatter, skuespiller og administrator, innen amatørteater, kor  og reklame-/opplysningsfilm. Er medlem av Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening. (NFFO).
Hans første bok var en sakprosa med tittelen «Calculating Product- and Customer Profitability in the Finance Industry». Utgitt på Lafferty Publishing, London.